Retrofuturistic boutique in Hangzhou

Liang Architecture Studio creates retrofuturistic boutique in Hangzhou

 

Grand steel and micro-cement structures, celestial lighting and symmetrical layouts add a sense of ceremony to the shopping experience within this clothing boutique in Hangzhou, China by Liang Architecture Studio.

Located within a corner unit on a busy street in the city's Xiaoshan District, the 300-square-metre Audrey boutique sells women's fashion. Arranged over two floors, the store features a generous curved glazed facade.

The interior, designed by Liang Architecture Studio, follows the theme of "retro-futurism" – a movement that celebrates depictions of the future produced in an earlier era.

For the Audrey boutique, this is translated into symmetrical brutalist forms made from micro cement and steel that the designers said create a "church-like" feeling and "a sense of ritual".

The two floors are connected by a steel staircase

Towards the left of the space, a carpeted, rust-coloured steel spiral staircase with a glass balustrade connects the store's two floors.

The symmetrical concrete forms and orb-like lighting continue on the second floor, which hosts a VIP display area.

https://www.dezeen.com/2021/08/24/liang-architecture-studio-audrey-boutique-hangzhou/